onsdag 6 augusti 2008

Mätt och belåten

Har just kommit hem från middag hos mormor...det är någe visst med det,man blir liksom alltid mätt på ett särskilt sätt!nån som känner igen sig?
Det var iallafall väldigt gott,det serverades kallrökt lax med avocadoröra,färskpotatis,sallad och kokta grönsaker och till efterrätt en ljuvlig fruktkompott på melon,hallon och jordgubbar...hon kan hon mormor!

Har annars varit ganska produktiv själv idag, lagade lunch med bästa vännerna, lite plock med pasta,massa grönsaker,hoummus,kokta ägghalvor,marinerade räkor...det blev helt enkelt lyxbuffe! Efter det en spännande match med alfapet för att stimulera hjärncellerna en aning...
Vid hemkomsten kliade det i fingrarna och efter lite bläddrande i en för mej ny mattidning(gourmet)bestämde jag mej för att göra picklade grönsaker: Koka upp en lag på 3 dl vatten,ca 1 dl honung,½ dl ättiksprit,lagerblad och kryddpeppar(jag hade även i lite chiliflagor) , ha i en morot i skivor och lite blomkålsbuketter och koka typ 2 minuter. Blanda i lite vad ni vill,jag tog färsk rödlök i klyftor och en bit skivad gurka,låt svalna och häll upp på burk.Klart efter några dagar.Både snyggt och gott!
Sen gjorde jag minsann en svensk variant på hoummus: Mixa 1 dl kikärter,med en knippe dill, ½ msk ättiksprit,lite färsk chili,1 msk rapsolja, ½ tsk örtsalt och lite vitpeppar,MUMS!
Klart slut för idag,ha en bra kväll!

Inga kommentarer: